WESLEY SNEIJDER TRAPT OP 9 JUNI 2021 VOOR HET LAATST AF IN STADION GALGENWAARD.

VIER DIT BIJZONDERE VERJAARDAGSFEEST MET HEM MEE!

* alle reeds gekochte tickets blijven voor deze nieuwe datum geldig **onder voorbehoud van competitieschema 2020/21

’Ik moet topfit aan de aftrap staan. Anders zet José me gewoon op de bank’

Mike Verweij

UTRECHT Als er één speler is die niet met stille trom uit de voetballerij hoort te vertrekken, is het bravouremannetje Wesley Sneijder (35). En dat gebeurt dan ook niet. Op woensdag 3 juni krijgt de recordinternational zijn eigen testimonal in stadion Galgenwaard, waar grote namen uit binnen- en buitenland acte de presence zullen geven. ,,Natuurlijk heb ik tijdens Nederland-Peru al op prachtige wijze afscheid genomen van Oranje. Maar in juni zet ik een punt achter de hele loopbaan, waar ik zo trots op ben”, zegt de Utrechter.

En Sneijder niet alleen. ,,Tijdens je carrière rijd je met 120 kilometer per uur door een tunnel, ben je volledig gefocust. Nu pas merk ik wat mijn ploeggenoten en ik in Oranje en bij mijn clubs hebben losgemaakt. Ik word nog steeds door veel fans van Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray aangesproken. En dat veel voormalige medespelers geen seconde hoefden na te denken en onmiddellijk hun komst toezegden, doet me ook goed”, aldus de Utrechter die de toeschouwers vanaf 17.00 uur een uitgebreid programma biedt. ,,Met topartiesten, van wie ik de namen nog niet kan bekendmaken. Maar wie me kent, weet dat ik voor het allerbeste ga.”

Klokslag 20.00 uur start de testimonial. ,,Het wordt een wedstrijd tussen een Oranje-sterrenelftal en een team van de spelers, met wie ik in Nederland, Spanje, Italië en Turkije heb samengespeeld.” Op het lijstje van zijn management Players United, dat het duel in samenwerking met FC Utrecht organiseert, staan inmiddels de namen van de ex-internationals Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben, John Heitinga, Dirk Kuyt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst.”

Internazionale, waarmee Sneijder in 2010 de Italiaanse landstitel, de Coppa Italia én de Champions League veroverde, is vanzelfsprekend hofleverancier van het elftal internationale legendes. ,,Onze keeper van toen Julio Cesar, aanvoerder Javier Zanetti en Samuel Eto’o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso en Diego Milito doen allemaal mee”, aldus Sneijder die de komst van Cesar bijzonder vindt. Op het zilveren WK van 2010 deed hij de Braziliaanse doelman met twee treffers de das om in de kwartfinale.

Naast die van de Inter-spelers heeft Sneijder toezeggingen van Fabio Cannavaro (oud-ploeggenoot bij Real Madrid), Jari Litmanen (Ajax), Selçuk Inan en Burak Yilmaz (Galatasaray). ,,En ik ben er trots op dat Bert van Marwijk en José Mourinho die dag willen coachen”, aldus het feestvarken. ,,Met Bert hebben we een fantastisch WK gespeeld en in Zuid-Afrika was ik misschien wel in mijn beste vorm ooit”, doelt Sneijder op zijn goede spel en de vijf treffers, die hem de (mede)topscorerstitel opleverden. ,,De band met Van Marwijk is heel bijzonder.”

Zoals de 134-voudig ook warme gevoelens bewaart aan Mourinho. ,,De beste coach ter wereld”, aldus Sneijder die zegt dat Mourinho zich op de Internazionale-reünie verheugt. ,,Hij vindt het ontzettend leuk om de oude bekenden te zien. We hebben nog steeds de Inter-appgroep uit 2010 en spreken elkaar veel.”

Dat Mourinho erbij is, moet voor Sneijder een stok achter de deur zijn. ,,Ik heb na mijn vertrek uit Qatar even afstand genomen van het sporten, maar ga in het nieuwe jaar vol in training voor mijn afscheidswedstrijd. Ik wil topfit aan de aftrap staan.” Lachend: ,,Dat moet ook wel, want José is veeleisend en zet me anders gewoon op de bank.”

Kaarten voor het evenement kosten tussen de 20 en 30 euro.